Patagónia, Tűzföld és a kontinens vége

12 nap a legdélebbi Amerika vadregényes helyszínein a Csendes-óceán partjától a patagóniai gleccservidéken át Buenos Airesig

12 nap / min. 20 fő

A jelenlegi helyzet okozta bizonytalanságok miatt az utat
2022. januárjára
szervezzük át. A pontos időpont és az ár frissítése előkészület alatt áll. Addig is örömmel vesszük érdeklődésedet, és szívesen tájékoztatunk a részletekről, ha a jobb oldalon lévő "Érdekel" gomb megnyomásával és elérhetőséged megadásával lehetőséget adsz nekünk erre.

A Torres del Paine Nemzeti Parkban szinte mindig fúj a szél. Talán ennek is köszönhetjük, hogy a kristálytiszta levegő szinte vakítóan gyönyörű látványt eredményez a tavak és hegyek találkozásánál. Patagónia alighanem itt érthető meg a legjobban, ahol az állatok és az emberek csendes harmóniában élnek a környezetükkel és egymással is. Szinte végtelen távolságok feszítik rá a térképre ezt a gyönyörű vidéket, ahol Chile és Argentína minden színe és mintázata egy helyen rajzolódik az utazó elé. Azt gondolnánk, hogy innen nincsen tovább, de mégis van, hiszen az utazás folytatódik: a Tűzföld sivataga, Ushuaia Déli-sarkra nyíló városkája és az út két végpontja, Santiago de Chile és Buenos Aires is ránk vár! Nyugalom és latin pezsgés, borok és táncok, fiatalos negyedek és fenséges tájak – mert (legalább) egyszer ezt is látni kell!

1-2. nap: Budapest – Santiago de Chile

Délutáni indulással és amszterdami átszállással utazás Santiago de Chile-be, Dél-Amerika Párizsába. Érkezés másnap délelőtt. Némi pihenés után kulturális akklimatizáció következik. Városnézés az óriás és meglehetősen európai hangulatú metropolisz belvárosában. A Plaza de Armas és a Moneda palota után az érseki székesegyház következik, majd további séta a történelmi negyedben. Zárásként lepillantunk a városra és az Andokra a Santa Lucía-hegyről. Szállás: Santiago de Chile.

3. nap: Valparaíso és a Csendes-óceán partvidéke

Irány a kikötő! Reggel a Csendes-óceán partjára, Valparaísóba indulunk. Ismerkedés a hegyek és az óceán határolta, UNESCO-védett várossal, Chile legnagyobb, 1536-ban alapított kikötőjével. Opcionálisan egy híres chilei borászatot is meglátogathatunk. Szállás: Santiago de Chile.

4. nap: Repülés Patagóniába

Reggel elrepülünk a messzi délre, a chilei Patagóniába. Punta Arenas a Magellán-szoros partjára épült kikötő, melyet 1848-ban alapított a telepesek egy kis csoportja. Innen a pampát átszelve Puerto Natales felé vesszük az irányt. Szállás: Puerto Natales.

5. nap: A Torres del Paine csodálatos parkja

Ma a Torres del Paine túránk következik. Egész nap türkiz tavak és impozáns csúcsok között töltjük az időt a világ egyik leghíresebb bioszféra rezervátumában. Szállás: Puerto Natales.

6. nap: Tovább El Calafatéba

El Calafate felé vesszük az irányt, tovább ismerkedünk Dél-Amerika legszebb hegyvidékeivel. Délután szabad pihenés. Szállás: El Calafate.

7. nap: A Los Glaciares Nemzeti Park

Los Glaciares Nemzeti Park. Egész napos program a kontinens egyik legmonumentálisabb látnivalójához. Opcionális hajózás a Perito Moreno gleccser 60-70 méter magas jégfalához. Séta a gleccserhídon, életre szóló fotóstoppokkal. Szállás: El Calafate.

8. nap: Ushuaia és a Világ vége

Gépre szállunk, és átrepülünk Tűzföld központjába, a felfedezők meséinek fővárosába, Ushuaiába. A helyiek által határozottan sz hanggal ejtett Ushuaia modernkori története a bennszülött tűzföldi indiánok eltávolítását követően egy fegyencekből álló teleppel kezdődött a 19. század végén. A Világvége Börtönének enyhén panoptikumszerű kiállítása a mai napig látványosság, a világvége sípályáival és kilátóival, isteni halas-rákos éttermeivel, illetve a kellemes sétákra csábító Tűzföld Nemzeti Parkkal (pl. a világvége rókáival). Ismerkedés a várossal, hajókirándulás a Beagle-csatornán, albatroszok, pingvinek és kormoránok rajai közt. Látogatás a Világ végén. Szállás: Ushuaia.

9. nap: A Tűzföld Nemzeti Parkban

Egész napos kirándulás a partokkal szabdalt, lenyűgöző parkban. Ellátogatunk a Világ vége múzeumba is, majd estére a fantasztikus argentin fővárosba, Buenos Airesbe repülünk. Szállás: Buenos Aires.

10. nap: Buenos Aires színes városnegyedeiben

Országnyi (17 milliós) lakosságával Buenos Aires Argentínán belül is egy külön világ. Palermo és La Recoleta kerületek eleganciája és előkelősége, San Telmo bohém nyüzsgése, több utcányi bolhapiacai, lepukkant és így a környezetéhez teljességgel passzoló utcai zenészei és nyilvános tangóbemutatói (sokszor öreg férfi másik öreg férfival táncol), La Boca pasztellszínű házakból álló utcácskája Maradona és a pápa hasonmásaival, no meg a Boca Juniors bonbonosdobozával, tehát stadionjával, az Óvilágot is megszégyenítő Colón operaházzal, a három nekifutásból keresztezhető Július 9 sugárúttal (a világ legszélesebbje), gyönyörű parkjaival lenyűgözi az ide látogatókat – talán egy életre. Egész napos program a pulzáló metropoliszban: Május tér, Casa Rosada, Katedrális (San Martín sírja), San Telmo negyed, Plaza de los Dos Congresos, La Boca negyed, La Recoleta temető, Teatro Colón (opcionális belépéssel). Este megismerkedünk a lüktető argentin tánchagyományokkal (opcionális). Szállás: Buenos Aires.

11-12. nap: Buenos Aires – Budapest

Pihenés, szabad program. A menetrend függvényében hazaindulunk. Éjszaka a repülőn. Érkezés Budapestre, várhatóan az esti órákban. Viszlát Latin-Amerika!

Galéria