2012.09.18

Az Agra hosszú hétvégéje

Az elmúlt hétvégén nem csak a főzdefeszt miatt volt érdemes a Kálvin tér környékére tévedni. A Károli Gáspár Református Egyetemen tartott két Agra est kiváló előadásokkal gazdagította a megjelenteket. A pénteki Szentföld esten Jeruzsálem szent helyeiről beszélt Dr. Sárközy Miklós iranista és Prof. Xeravits Géza teológus (köszönet Parlagi Gáspárnak a szervezésért!), másnap pedig az iszlám világába nyerhettünk betekintést Dr. Hajnal István, Németh Pál és Dr. Anwar Aimen előadásain keresztül. Köszönjük a remek előadásokat, a hallgatóságnak a részvételt. Találkozzunk mihamarabb egy hasonlóan színvonalas rendezvényen, addig is íme néhány kép a hétvégi eseményekről.

Szentföld Est. Az Agra Utazási Társaság rendezvénye

Távlatok - Xeravits tanár úr előadása

Szentföld Est. Az Agra Utazási Társaság rendezvénye

Buborékos jókedv - Sárközy Miklós akcióban

Előadások az iszlámról. Az Agra Utazási Társaság rendezvénye

Németh Pál református lelkész előadása az Iszlám esten. A háttérben Dr. Hajnal István

Előadások az iszlámról. Az Agra Utazási Társaság rendezvénye

Az előadás hevében. Dr. Hajnal István fantasztikus beszámolója az iszlám sí'ita örökségéről

Előadások az iszlámról. Az Agra Utazási Társaság rendezvénye

Árnyékból a fénybe - a zarándoklat lépései. Dr. Anwar Aimen előadása

Bejegyzés megosztása:

Kapcsolódó

Az AGRA Kulturális Utazási Társaság és a KRE BTK “Móksa” Szabadbölcsész Önképzőkörének közös rendezvényén Xeravits Géza teológus professzor a zsidó – keresztény hagyomány értelmezésében tárja fel három világvallás szent helyeinek történetét.

2012. szeptember 15-én következik az elmaradhatatlan évi Agra Klub második felvonása. Ezúttal az iszlám kultúra és vallási irányzatok sokféleségébe nyújtanak bevezetést előadóink: Németh Pál, Dr. Hajnal István, Dr. Anwar Aimen

170 éve hunyt el Kőrösi Csoma Sándor. A Mérei Intézet, a Csoma Szobája Alapítvány és Agra Kulturális Utazási Társaság rajzpályázatot írt ki “Kőrösi Csoma nyomában” címmel.