Egy pont a Csendes-óceánban: a Húsvét-sziget hosszabbítás

6 nap hosszabbítás az óriásszobrok társaságában (a Patagónia, Tűzföld és a kontinens vége program hosszabbítása)

6 nap / min. 15 fő

A jelenlegi helyzet okozta bizonytalanságok miatt az utat
2022. januárjára
szervezzük át. A pontos időpont és az ár frissítése előkészület alatt áll. Addig is örömmel vesszük érdeklődésedet, és szívesen tájékoztatunk a részletekről, ha a jobb oldalon lévő "Érdekel" gomb megnyomásával és elérhetőséged megadásával lehetőséget adsz nekünk erre.

A recept viszonylag egyszerű: Keressük meg a térképen a földkerekség legtávolabbi pontját, nézzük meg az óceán uralta elhelyezkedését, tegyünk hozzá egy ismeretlen, de annál izgalmasabb tradíciót, óriási, megfejthetetlen tekintetű szobrokat, és megkapjuk a Húsvét- szigetet. Desszertként nézzük hozzá az odavezető út lehetséges állomásait Patagóniától az Atacama-sivatagon át Santiago de Chiléig és egy olyan utazás képe kezd körvonalazódni, amihez fogható talán nincs is másik az öt kontinensen. Mondhatnánk, hogy elsősorban a teremtés szépségei iránt vonzódóknak ajánljuk az utat, de ha megismerkedünk például a polinéz népek csendes- óceáni kalandjaival vagy Mata Ngarau Madáremberének kultuszával, esetleg személyes nézőpontból fejtegetjük a moaik rejtélyeit, rájövünk, hogy valójában szinte minden lehetséges élmény elérhető a lenyűgöző Húsvét-szigeten.

1-2. nap: Budapest - Santiago de Chile

Elutazás európai átszállással Chile fővárosába a Húsvét-sziget hosszabbításon résztvevőknek. Elfoglaljuk szobáinkat és kicsit megpihenünk a hosszú repülőút után. Délután közös városnézésre megyünk. Szállás: Santiago de Chile.

3. nap: Santiago de Chile - Húsvét-sziget

Lenyűgöző – közel öt órás – repülés következik Santiago de Chiléből a Húsvét-szigetre (Rapa Nui). A szigetre érve kulturális akklimatizáció következik. Szállás: Hanga Roa.

4-5. nap: Húsvét-sziget

Két nap alatt járjuk be a mindössze 163 négyzetkilométeres sziget csodáit: Ana kai tangata barlang a madárembereket ábrázoló festményeivel, Rano Kau (vulkán és krátertó), majd a Rano Raraku: szintén vulkán és krátertó, a hegy oldalából kifaragott óriásszobrokkal; Orongo, a madárember-kultusz fő színhelye. Megcsodáljuk az Anakena-öblöt, ahol a legenda szerint Hotu Matua, a szigetet felfedező polinéz „király” és kísérete partra szállt. Tovább buszozunk Vinapu Ahuhoz, ahhoz a közel 1200 éves szentélyhez, ahol Thor Heyerdahl végzett régészeti kutatásokat. Hanga Poukura, Ahu Akivi, Puna Pau, Hanga Kio’e, Ahu Tahai: a sziget óriásszobrai. Szállás: Hanga Roa.

6. nap: Húsvét-sziget - Santiago de Chile

Menetrend szerint visszarepülünk Santiago de Chilébe. Pihenés, szabadprogram. Szállás: Santiago de Chile.

Galéria