Kortárs ázsiai művészetek – előadások a Kossuth Klubban

Jövő hét pénteken igazán különleges előadásokat hallhatnak a kortárs művészet kedvelői. Az Agra szervezte rendezvényen négy kutató feszegeti a kérdést: hogyan képzelhetjük el az ázsiai művészetek sokszínűségét, érzékelhető-e kapcsolatuk saját múltjukkal? Más ösvényeken haladnak, a tradíciók árnyékában tevékenykednek, vagy épp, hogy örökségük újraértelmezésén fáradoznak? Az előadások Kína, Tibet, Irán és Jáva művészeteinek útkeresését mutatják be nekünk.Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Kossuth Klubba, a belépés díjtalan.

Program

17.30- 18.00
Fajcsák Györgyi: „Virágozzék 798 virág” – Kortárs kínai kiállítások Magyarországon

18.10- 18.40
Kelényi Béla: A Körforgás átforgatása – a világ képe a 20. századi és a kortárs tibeti muvészetben

18.50- 19.20
Szántó Iván: Eredeti vagy másolat, klasszikus vagy modern: a kortárs iráni muvészet dilemmái

19.30- 20.00
Brittig Vera: Szuperhősök és hiperbohócok. Régi és új hagyományok a jávai vajangban

Kortárs ázsiai művészetek. Az Agra Utazási Társaság rendezvénye

Bejegyzés megosztása:

Kapcsolódó

170 éve hunyt el Kőrösi Csoma Sándor. A Mérei Intézet, a Csoma Szobája Alapítvány és Agra Kulturális Utazási Társaság rajzpályázatot írt ki “Kőrösi Csoma nyomában” címmel.

Beyer Gertrúd egy hónapot töltött India tibeti területein – elvonulás, tanítások és a mindennapi élet leckéinek naplója Dehra Dun kolostorából

„A Gangesz és a Duna, ahogy a magyar és az indiai gyermekek belső világában megjelenik” címmel gyerekrajz-kiállítást tartottunk, ami egy hónapon át engedett bepillantást az indiai és magyar gyerekek elképzeléseibe egymás nagy folyóiról.