2021.04.15

Egy időre búcsút veszünk

Kedves Barátunk! Kedves Utazónk!

Reméljük, levelünk jó egészségben talál, és körülötted is minden a legnagyobb rendben van!

Régen jelentkeztünk, aminek elsősorban az volt az oka, hogy összetett feladatok és nehéz döntések vannak mögöttünk az elmúlt időszakból. A lényeget Elek egy pár percben személyesen is elmondja az alábbi videó üzenetben:

A legfontosabb, hogy kicsit nehéz szívvel, de utazásszervező cégként most legalább egy évre egyelőre búcsút veszünk Tőletek. Az Agra 2022 nyaráig biztosan felfüggeszti mostantól a működését.

Sokat töprengtünk, egyeztettünk itthoni szakértőkkel és külföldi partnereinkkel is, és arra jutottunk, hogy – bár reméljük, mind közelebb vagyunk a járványhelyzet elmúlásához – a világban egyelőre túl sok még a bizonytalanság ahhoz, hogy igazi Agrás helyszínekre, megfelelő színvonalon és biztonsági körülmények között, felelősségteljesen utakat tudjunk szervezni a közeljövőben.

Sok mindent felforgatott az elmúlt bő egy év: politikailag, gazdaságilag, társadalmilag és egyes helyeken sajnos katonailag is. Helyi partnercégek, szállodák tűntek, vagy alakultak át; nemzetgazdasági és társadalmi nehézségek törtek fel, de ahol nem, ott is szinte mindenhol nőtt valamennyivel a bizonytalanság

Bár bőséggel van tapasztalatunk az ilyen helyzetek kezelésében, de amikor Rólatok van szó kockáztatni eddig sem voltunk hajlandóak, és ezután sem fogunk. Akkor indítjuk csak el újra útjainkat, ha kellőképp feltérképeztük majd a „poszt-covid” helyzetet is az egyes országokban; és most úgy látjuk, ez leghamarabb jövőre lehet esedékes.

Mindenkivel felvettük a kapcsolatot, akiknek foglalása, befizetett előlege volt nálunk (ezúton is nagyon köszönjük a bizalmatokat és a kitartásotokat!) – természetesen mindent visszafizetünk és rendezünk, nem hagyunk elvarratlan szálakat magunk után az Agra tevékenységének felfüggesztés idejére sem!

E-mailes és telefonos elérhetőségeink változatlanok maradnak, örömmel állunk rendelkezésetekre, ha igazi Agrás, különleges élményeket most nem is kínálhatunk egy ideig számotokra.

Mindannyitoknak köszönjük a támogatást és az odafigyelést, hogy eddig is kitartottatok mellettünk! Jó egészséget és pozitív élményekben gazdag évet kívánunk Nektek! 

A majdani találkozás reményében

üdvözlettel,

Fejes László és Nagy Elek

az Agra tulajdonosai

Bejegyzés megosztása:

Kapcsolódó

Az Élő MúzeumCafé (Szépművészeti Múzeum 2013. március 21.) legutóbbi beszélgetésének meghívott vendégei között ült Nagy Elek, az Agra tulajdonos – ügyvezetője is. A téma turizmus és múzeumok kapcsolata volt, a beszélgetés pedig érdekesebbnél érdekesebb szempontokat villantott fel.

170 éve hunyt el Kőrösi Csoma Sándor. A Mérei Intézet, a Csoma Szobája Alapítvány és Agra Kulturális Utazási Társaság rajzpályázatot írt ki “Kőrösi Csoma nyomában” címmel.

Jövő hét kedden három izgalmas előadást hallgathatunk meg a Kossuth Klubban. Az este hatkor kezdődő rendezvényen Tibet eldugott szegleteit látogatjuk végig, azokat a tájakat, helyeket és hiedelmeket, amikről ritkán esik szó a már-már divatosnak számító Tibet-kérdés árnyékában