A múzeum, mint úti cél

Az Élő MúzeumCafé (Szépművészeti Múzeum 2013. március 21.) legutóbbi beszélgetésének meghívott vendégei között ült Nagy Elek, az Agra tulajdonos – ügyvezetője is. A téma turizmus és múzeumok kapcsolata volt, a beszélgetés pedig érdekesebbnél érdekesebb szempontokat villantott fel. A MúzeumCafé blogján megosztott videót itt is láthatjátok, a témáról pedig szóljanak ők:

Világszerte egyre nagyobb a turizmusban a kultúra szerepe, egyre többen választanak magunknak kifejezetten kulturális úti célt akár egy hétvégére, akár egy hosszabb utazásra. Ebben az egyre bővülő kínálatban a múzeumoknak, azok kiemelkedő vonzerejű kiállításainak is egyre nagyobb szerepe van. Vajon hogy állnak ebben a versenyben a hazai múzeumok, milyenek lehetnek a lehetőségeik a jövőben, illetve mi magyarok mennyire veszünk részt a nemzetközi és a hazai kulturális turizmusban?

Bejegyzés megosztása:

Kapcsolódó

Cseke Eszter és S. Takács András a futball világbajnokság nyitómeccsét egy amazóniai törzzsel nézte végig az esőerdő mélyén. A xikrin törzsfőnök legnagyobb meglepetésükre nem a braziloknak, hanem a horvátoknak szurkolt. Vajon miért? Egy veszélyben lévő törzs története a varázslatos Amazóniából.