Vietnám a Mekongtól Mai Chau érintetlen vidékéig

16 nap kalandozás Saigontól Közép-Vietnámon át az érintetlen északig

16 nap / min. 20 fő
Ázsia Történelmi kitekintés Katalógus út Classic

A jelenlegi helyzet okozta bizonytalanságok miatt az utat
2021. októberére
szervezzük át. A pontos időpont és az ár frissítése előkészület alatt áll. Addig is örömmel vesszük érdeklődésedet, és szívesen tájékoztatunk a részletekről, ha a jobb oldalon lévő "Érdekel" gomb megnyomásával és elérhetőséged megadásával lehetőséget adsz nekünk erre.

Ho Si Minh-ösvény, Szakasz, a Riksás fiú, Coppola, Halong, rambután, tojásos kávé, Cham birodalom, fülledt Saigon és mi minden más, amiről Vietnám eszünkbe juthat... Élmények és látnivalók sora, ami biztosan vágyat ébreszt, hogy végre személyesen is láthassuk az egyik legügyesebben építkező „Kis Tigrist”. Ugyanakkor ott van az ismeretlen Vietnám is: a rizsteraszok, a lebegő völgyek, a karszt hegyekkel szabdalt vidék, amit bár megkarcolt a 20. század, de csak felszínesen… Ami mai, okosnak mondott, ám sokszor felzaklató digitális világunk árnyékában is megóvta egy egykori, boldogabb világ emlékezetét. Hanoi, Halong, Mai Chau, Pu Luong és Ninh Binh érintésével egy olyan élménygazdag utat járunk be, ahol a még madarak is igen örömmel járnak.

1-2. nap: Út Hanoiba

Indulás Budapestről európai átszállással Hanoiba, éjszaka a repülőn. Érkezés a délutáni órákban, szállás elfoglalása, pihenés, átállás és rövid séta a tavak városában. Szállás: Hanoi.

3. nap: A tavak városában

Egész napos bő program következik Ho Shi Minh mauzóleumával, az Egyoszlopos pagodával, a Quan Thanh templommal, a Huc híddal, a Hoan-Kiem-tóval, cyclo túrával, hírhedt börtönnel (Hanoi Hilton) és piacokkal. Este megtekinthetünk egy észak-vietnámi különlegességet, a vízi bábszínházat (opcionális program). Szállás: Hanoi.

4. nap: Mai Chau-völgy és az érintetlen vidéki Vietnam

Reggeli után egy káprázatos négy napos program veszi kezdetét, mikor is leutazunk a fővárostól dél-nyugatra fekvő érintetlen hegyvidékre. Hoa Binh felé haladunk, majd rizsteraszok és apró települések sorfala mentén jutunk el a Fehér thai-ok falvaihoz. Pom Coong and Lac meglátogatásán túl élvezhetjük a békét, a test- és lélektisztitó nyugalmat és friss levegőt. Szállás: Mai Chau.

5. nap: Pu Luong, a zöld édenkert

A nap folyamán kirándulást teszünk egész Vietnám egyik legszebb körzetébe, a Pu Luong természetvédelmi területre, ahol felejthetetlen rálátásunk lesz az egész völgyre is. Nagyon pihentető nap, igazi kikapcsolódás. Szállás: Pu Luong.

6. nap: Rizsteraszok ölelésében

Reggel sétálunk egy nagyot a rizsteraszok között, kiélvezzük a maradék időt ezen a csodálatos helyen, majd délre, Ninh Binhbe utazunk, tovább élvezve a trópusi romantikát. Szállás: Ninh Binh.

7. nap: Buddhista szent helyek, ezeréves emlékek: Ninh Binh

Busszal, sétálva, biciklivel, hajóval fedezzük fel a környék falvait, Tam Coc barlangjait, buddhista szent helyeit, Hoa Lut, az egykori fővárost és Thai Vi templomát. Szállás: Ninh Binh

8-9. nap: A Ha Long-öböl vizein

Reggel elhagyjuk a vidéket és Észak-Vietnam legnagyobb természeti látványosságához, a Ha Long-öbölbe utazunk. Itt hajóra szállunk, és felejthetetlen utazáson járjuk be a festői szépségű vizeket. Barlangok és változatos méretű, formájú szigetek között visz majd az utunk. Az éjszakát kényelmes dzsunkánkon töltjük, majd reggel tai chi gyakorlási lehetőség a fedélzeten. Délután némi utazás után elrepülünk Da Nang városába, a háborús idők „északi Saigonjába”, melynek környékén találhatók a Champa birodalom (2-15. sz.) legnagyszerűbb emlékei. Szállás: Hoi An.

10. nap: Hoi Antól az Arany hidig

Reggelink után Hoi An ősi kikötővárosának magját keressük fel. Kínai templomok és közösségi házak, régi kalmárrezidenciák, a portugál negyed maradványai, négyszáz esztendős fedett, japán híd. Délután buszunkkal kirándulást teszünk a Danang környéki hegyek közé és átsétálunk a festői környezetben, 1400 méterre a tengerszint felett ívelő, futurisztikus Arany hídon. Szállás: Hoi An.

11. nap: Hué és az Illatos-folyó partja

Reggel a Márvány Hegyekbe teszünk rövid kirándulást, majd a Cham múzeum egyedülálló gyűjteményével ismerkedünk Da Nangban, majd Huéba utazunk a Hai Van (Tengerifelhő) szoroson keresztül. Az út a tengerparton, bámulatos szépségű szirtek között kanyarog. Nem csupán a régi Vietnam és Champa határvidékét jelölték ezek a sziklák egykoron, de egyfajta időjárási választóvonalként is szolgálnak: megakadályozzák, hogy a Dél-Kínai tenger hidegebb szelei délre jussanak. Délután megtekintjük Hué királyi városát, az utolsó dinasztia, a Nguyen egykori székhelyét, amely szintén a világörökség része: Citadella, Tiltott Bíbor Város. Az Illatos folyó partján található Thien Mu pagodánál is sétálunk egyet. Szállás: Hué.

12. nap: Hué királysírjai és utazás délre

Finom reggelink után csodálatos környezetben, az elegáns kert és tó ölelésében fekvő Khai Dinh és Tu Duc királyok sírjait látogatjuk meg. Délután gépre szállunk és délre repülünk, Saigonba. Idő függvényében rövid ismerkedés a zsúfolt délkelet-ázsiai miliővel. Kismotorok, riksák, gyarmati épületek Vietnam sodró lendületű városóriásában. Szállás: Saigon.

13. nap: A Vietkong bázisától a Francia-negyedig

Délelőtt a vietnami háború emlékhelyeit keressük fel a város közelében: Cu Chi földalatti járatrendszere. Ebéd után Saigoni városnézés. Megtekintjük a Miasszonyunk katedrálist, a Gustave Eiffel tervei alapján épült Központi Postahivatalt és a volt elnöki palotát. Utcai piac a Cholon negyedben, kávézók, éttermek, hatalmas nyüzsgés mindenütt. Kínai negyed, Thien Hau pagoda. Szállás: Saigon.

14. nap: Csónakkal a Mekong-deltában

Egész napos kirándulás a Mekong roppant deltavidékére. Ben Tre. Halászfalvak, rizsföldek. Szállás: Saigon.

15-16. nap: Búcsú Ázsiától

Szabadprogram, pihenés, vásárlás, készülődés a hazaútra. A délutáni járattal indulunk vissza Európába, érkezés másnap. Viszlát Ázsia!

Galéria

Kapcsolódó blogbejegyzések