Amman ízei

Miközben a római idők Philadelphiájának, a mai jordán fővárosnak utcáit járjuk, és végtelennek tűnő múltján merengünk, időről-időről le is huppanunk majd egy kicsit, hogy éhünket elverjük.

A Közel-Kelet és Jordánia minden finomságát megtalálhatjuk, kedvünkre csemegézhetünk! S bár elsőre ránézésre az arab konyha mindenütt hasonló karakterűnek látszik, akinek van összehasonlítási alapja, hamar rájön majd: a dzsinnek a részletekben lakoznak! Igaz ekkor is, ha hummuszt, falafelt vagy csak egy könnyű salátát eszünk – hiszen ezek közül is épp a leheletnyi különbségek, arányok, fűszerek teszik nagy- vagy épp középszerűvé. És hol máshol, mint Ammanban érdemes megkóstolni a jordán konyha büszkeségét, a nemzeti eledelt: a Mansafot (joghurtos bárány) is.   

Eltökélt utazóként, tapasztalt vezetőnk útmutatásait követve, nem spóroljuk meg a felfedezés kihívásait, és nem fosztjuk meg magunkat annak örömeitől sem.  Ennek megfelelően végigkóstolgatjuk majd az utcai árusok kínálatát, a kisvendéglők pazar salátáit és kebabjait, de nem megyünk el csukott szemmel a piacok kitűnő csonthéjasai, vagy a hagyományos cukrászdák elképesztő süteményei és egyéb nyalánkságai mellett sem.

Ínycsiklandó fogások, Jordánia

Bejegyzés megosztása:

Kapcsolódó