Kuba: karibi hangulatok, spanyol világörökségek

13 napos lüktető program talán az utolsó pillanatban, egy merengő, de életvidám szigetországban

13 nap / min. 20 fő

A jelenlegi helyzet okozta bizonytalanságok miatt az utat
2022. januárjára
szervezzük át. A pontos időpont és az ár frissítése előkészület alatt áll. Addig is örömmel vesszük érdeklődésedet, és szívesen tájékoztatunk a részletekről, ha a jobb oldalon lévő "Érdekel" gomb megnyomásával és elérhetőséged megadásával lehetőséget adsz nekünk erre.

A nyugati (bárhonnan is érkezzünk, az innen "nyugatnak" számít), hajtáshoz szokott látogató Havannában szembesül először az életritmusból adódó különbségekkel, de az érzés kitart az utazás végéig. Valamikor - talán az első koktélos estén - elkezdünk lelassulni, és elmerengünk a parkban dominózó öregeken, a gyermekkorunkat trópusi környezetben felidéző Ladákon, az utcák ötven éve érintetlen patináján. Olyan természetességgel nincs áruválaszték, internet, járműforgalom, hogy eleinte nem is értjük, hogy lehet így élni. De aztán megtanuljuk élvezni a lelassult időt, a rendkívül tehetséges festők és a még zseniálisabb zenészek állandó jelenlétét, felidézzük az öregedő Hemingway alkoholos emlékezetét... Kuba egy ma már eltűnő félben lévő világ, ami mégis csupa várakozás és vágyakozás.

1-2. nap: Budapest - Havanna

Reggeli indulás Budapestről átszállással Kubába. Délután érkezés a legendás fővárosba, Havannába. A szállás elfoglalása, az utazás kipihenése. Másnap estig tartó városnézés Havannában, ebben a csodálatos városban, ahol sajátosan keverednek a spanyol gyarmati, az amerikai „imperialista”, és a szocialista stílusok: Hemingway-ház, Szent Kristóf katedrális, Szent Ferenc templom, Kolumbusz sírkert, Capitolium, Plaza Vieja. Megállunk a Plaza de la Revolucionnál is és autózunk egyet régi amerikai cabriókkal, majd egy helyi család autószerelő műhelyébe is betekintünk. Szállás: Havanna.

3. nap: Havanna – Vinales

További városnézés következik, majd délután átutazunk Pinar del Río-ba, a furcsa mészkőhegyeiről és dohányáról híres tartományba. Látogatás a soroai orchideafarmon és a mellette található vízesésnél. Elképesztő karsztformációk. Később egy dohányültetvényen is megállunk. Szállás: Viñales.

4. nap: Vinales – Havanna

Reggeli után csónaktúrát teszünk a vidék egyik legszebb cseppkőbarlangjában. Séta Viñales kisvárosában, meglátogatunk egy helyi közösséget, majd visszatérünk Havannába, ahol befejezzük a második napi programot. Szállás: Havanna.

5. nap: Havanna – Guama – Cienfuegos

Reggel továbbindulunk, kitérő a hírhedt Disznó-öböl felé, ahol a rendkívül érdekes kis helyi múzeumot és a partot is megnézzük, majd a Halak Barlangját és továbbállunk Cienfuegosba, és városnézéssel zárjuk a napot. Szállás: Cienfuegos.

6. nap: A Dél Gyöngye: Cienfuegos

A nap folyamán Cienfuegos látnivalóit vesszük sorra szárazon és vízen: Terry színház, Martí Park, Castillo de Jagua, Palacio de Valle. Szállás: Trinidad.

7. nap: Trinidad

Trinidadi városnézés, séták a szinte eredeti állapotban megmaradt csodás koloniális városkában, melyet harmadikként alapítottak a spanyolok a frissen meghódított szigeten a XVI. században. Spanyol paloták, (Santísima Trinidad-templom), múzeumok, látogatás egy kerámia műhelyben, Canchanchara-bár. Szállás: Trinidad.

8. nap: Trinidad – Iznaga-völgy

Látogatást teszünk az Iznaga-völgy cukormalmainál, melyek a gyarmati időszak legelejétől fogva a rabszolgákkal működtetett cukornád-ültetvények leghíresebbjei közé tartoztak. Felkaptatunk az Iznaga toronyba is, ahol remek kilátás nyílik a környékre. Szállás: Trinidad.

9. nap: Trinidad – Guanayara Park – Cayo Blanco

Ezen a napon mindenki kedvére választhat opcionális programot. Aki egy kis kalandra vágyik, az a vadregényes Guanayara Parkba kirándulhat és egy vízesés tavában fürdőzhet. Azonban aki pihenni szeretne a Karib-tenger egyik gyönyörű partján, az egy hajókirándulással összekötve eljuthat oda. Szállás: Trinidad.

10. nap: Sancti Spíritus – Santa Clara – Varadero

Reggel Sancti Spíritusba, majd Santa Clarába utazunk: Nuestra Señora del Carmen templom, Che Guevara síremléke, páncélvonat, Parque Vidal. Szállás: Varadero.

11-12. nap: Varadero

Jól megérdemelt pihenés következik a tengerparton.

13. nap: Havanna - Budapest

Transzfer a repülőtérre, majd átszállással repülés Budapestre.

Galéria