Az üzbégek nemzeti eledele - a piláf. Sósan és zöldséggel, vagy akár édesen, mazsolával és tejszínnel készített rizses hús, persze a híres lepénykenyérrel
Az egyik legnagyobb kísértés, ha Közép-Ázsiába téved az ember, hogy lépten-nyomon megálljon fotózni minden útba eső piacon. Ezek a nyüzsgő, színes ruhákba öltözött falusiaktól zsibongó kavalkádok kétségkívül kiváló fényképezési lehetőséget jelentenek. Másrészt kapható itt minden, mi szem-szájnak ingere, többek között a messze földön híres üzbég dinnye. E napérlelte gyümölcs mézédes, felejthetetlen ízét ugyanúgy magával viszi majd az utazó emlékeiben, mint az egzotikus Közép-Ázsia életképeit, hangulatát, a fényképeken.
Bukhara, Üzbegisztán
Az üzbégek nemzeti eledele - a piláf. Sósan és zöldséggel, vagy akár édesen, mazsolával és tejszínnel készített rizses hús, persze a híres lepénykenyérrel
Bukhara sikátorokkal és legendákkal átszőtt városában egy szinte tökéletesen eltűnt kultúra: a közép-ázsiai - bukharai zsidók rejtett életébe nyerünk betekintést
Szamarkand, Bukhara és Khíva – mesebeli hangzású nevek, melyek azonnal megidézik az emírek és kánok, kalandorok és felfedezők romantikus világát.