Piláf az emír asztalán: az üzbég és tádzsik konyhaművészet remekei

Közép-Ázsiában kultusza van a kenyérnek, amely a helyi pékségekben és piacokon különböző méretben, kerek formájúra sütve kapható. Bár a korong alak az éltető napot szimbolizálja, funkcionalitása sem elhanyagolandó: ezek az agyagkemencében sütött, forrón illatozó lepények tányérként is használatosak: felszolgálható bennük a rostonsült, vagy akár az üzbégek nemzeti eledele - a piláf. A sósan és zöldséggel, vagy akár édesen, mazsolával és tejszínnel készített rizses húst mindenképp kóstoljuk meg mi is: kényelmes párnákra ülve egy puha szőnyegekkel borított hagyományos étteremben a legjobb!

Szamarkand, Üzbegisztán, kenyéráusok

Szamarkand, Üzbegisztán, kenyéráusok

Bejegyzés megosztása:

Kapcsolódó

Bukhara sikátorokkal és legendákkal átszőtt városában egy szinte tökéletesen eltűnt kultúra: a közép-ázsiai - bukharai zsidók rejtett életébe nyerünk betekintést